APG Groep -Jaarververslagen 2015 – 2021

VRAAG

APG is de partij die voor verschillende pensioenfondsen de uitvoering verzorgt. Elk pensioenfonds brengt een jaarverslag uit. Vanwege de diversiteit in verschijningsvormen van de rapportages, zocht APG in Mattmo een partner die voor de productie van hun jaarverslagen uiteenlopende diensten biedt. Belangrijk uitgangspunt was het proces efficiënter te maken.

Case study

APG Groep / Jaarververslagen 2015 - heden

ANTWOORD

Mattmo bood de combinatie van designdiensten voor online en printpublicaties, projectmanagement en tooling. Waar in het verleden de productie van tekst, financiële inhoud en vormgeving in gescheiden of na elkaar volgende productieprocessen verliepen, is het intensieve en tijdrovende proces nu heel efficiënt geworden.

View online: Enkele jaarverslagen van (leden van) de APG Groep:
Jaarverslag APG Groep: jaarverslag.apg.nl/docs/APG_JV_2021
BPF Schoonmaak (interactieve PDF): pensioenschoonmaak.nl/over-ons/financiele-situatie/jaarverslag.aspx
SPW (PDF): spw.nl/over-spw/over-ons-financieel-beleid/jaarverslagen.aspx
PWRI (PDF):  pwri.nl/over-pwri/jaarverslagen

impact

Met de ingezette tool kunnen de financiële redacties en fondsbeheerder van APG de jaarverslagen nu volledig in eigen beheer produceren.  

Mattmo verzorgt waar nodig design, illustraties en infographics en coördineert de productie en zorgt dat per fonds de positionering en eigen identiteit in de verslagen duidelijk is terug te zien. Voor APG Groep verzorgen wij onder andere de jaarverslagen voor de APG Groep N.V., APG Asset Management en een groot aantal van de pensioenfondsen die de organisatie beheert, waaronder BPF Bouw, BPF Schoonmaak, SPMS, SPW, PWRI en Pensioenfonds Architectenbureaus.