PostNL – Jaarververslagen

VRAAG

PostNL was op zoek naar een partner die alle kennis en kunde van jaarverslaggeving onder één dak heeft: strategisch advies, concept en design, een online redactie- en publicatietool voor de productie van een jaarverslag en de complete realisatie. Mattmo produceerde 5 jaar op rij het verslag voor PostNL. 

Case study

PostNL / Jaarververslagen

ANTWOORD

De samenwerking met PostNL omvat zowel het strategisch advies, het concept en design, het online technisch platform voor de redactie en publicatie van het verslag als de realisatie van alle communicatiemiddelen en het projectmanagement. De online verslagen over 2014 en 2015 bieden optimale beleving op smartphone, tablet en desktop en zijn verrijkt met multimedia: speciaal geschoten fotografie, films, animaties, heldere infographics, interactieve grafieken en pakkende short copy. De verslagen zitten vol met speciaal geschoten fotografie, films, mooie animaties, heldere infographics en interactieve grafieken. Sterk visuele story’s belichten de resultaten en strategie van PostNL vanuit een nieuwe invalshoek: PostNL maakt je leven gemakkelijker. Voor het jaarverslag 2016 koos PostNL voor een mooi vormgegeven PDF, rijk aan infographics en fotografie, gecombineerd met storytelling op hun website. Bekijk het jaarverslag 2016.

View online: jaarverslag 2016

Sterk visuele story’s geven zetten de strategie en resultaten van PostNL in context: ze tonen de rol en impact van het bedrijf op ons dagelijkse leven. 

Een veelheid aan media en online functionaliteiten is gebruikt om het verslag functioneel, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. De story’s worden verteld met prachtige fotografie, mooie animaties, korte films, heldere infographs en pakkende short copy. Zo is het Bericht van CEO Herna Verhagen vervat in 3 inspirerende korte films over de strategie, de cultuur en de mensen van het bedrijf. CFO Jan Bos verwoordt in een korte, aantrekkelijke video de kernresultaten van het bedrijf. De video’s kunnen meteen gedeeld worden via social media: Facebook, Twitter en LinkedIn. Een interactieve glossary biedt direct toelichting op begrippen die worden gehanteerd. Heldere, mooi vormgegeven infographics maken de inhoud van het verslag overzichtelijk en aantrekkelijk leesbaar. Links nodigen uit om meer te lezen over de belichte onderwerpen dieper in het verslag. En vanuit het verslag navigeer je eenvoudig terug naar de story.